Muuttofirman muuttoauto rantamaisemassa.

Päättymätön muuttourakka

Vetrea valitsi kumppanikseen Suomen Muuttofirman. Kun logistiikan on pelattava jatkuvasti halki Suomen, luotettava kuljetus varmistaa toimitusketjun sujuvuuden.

Kun iso yritysmuutto lähenee, vaatii se aina suunnittelua ja huolellista palojen sovittamista yhteen. Kiinteistöpäällikkö Kalevi Hyttisellä on kuitenkin harteillaan oman työnsä lisäksi enemmän tavaraa kuin tavanomaisessa muuttoprojektissa, ja kalusteita siirtyy jatkuvalla syötöllä. Kuntoutus- ja asumispalveluja vanhuksille ja vammautuneille tarjoavalla Vetrea Terveys Oy:llä oli 2021 alussa 26 toimipistettä 17 paikkakunnalla. Koneita, laitteita, huonekaluja, asiakassänkyjä, toimistotarvikkeita – kaikkea mitä hoivatyössä vain tarvitaan – kulkee yksiköstä toiseen halki Suomen.

Hyttisen työ on liikkuvaa ja harvoin hän ennättää toimistolleen Kuopioon. Siellä palveluyksiköiden kalusteet, kodinkoneet ja muu irtaimisto pyörivät hänen Excelissään ja Suomen Muuttofirma Oy hoitaa loput.

– Tämä on äärimmäisen hyvä homma meille, koska sekä lähettäjän että vastaanottajan päässä on jo muutenkin niin paljon tekemistä, Hyttinen kertoo.

Hyttisen mukaan kaikki lähtee paikallisyksiköiden tarpeista. Hän vastaa kyselyihin, löytyykö kirjanpidosta tiettyä tuotenimikettä, ja paljonko vastaavaa tavaraa on varastossa. Sen jälkeen informoidaan lähettäjä, vastaanottaja sekä muuttofirman yhteyshenkilö.

– Sanoisin, että tämä on yhtä kätevää kuin paketin lähettäminen postissa. Kun vain tietää mitä lähtee menemään ja kenelle, hän naurahtaa.

Kuopio on Vetrean toiminnan maantieteellinen keskipiste ja suurimmat yksiköt sijaitsevat Pohjois-Savon alueella. Keskeiseltä sijainnilta kaikki tarvittavat tuotteet löytävät tiensä perille nopeasti Muuttofirman palveluiden avulla. Hyttinen vakuuttui Muuttofirman toiminnasta, kun vuoden 2021 alussa Vetrea järjesti tilojaan uusiksi. Tiedettiin etukäteen, että yritysmuutoissa aikataulu ja tilavaatimukset ovat aina haasteina. Ja kun tavaraa menee useampaan osoitteeseen, vaaditaan tarkkuutta.

– Tarvittiin kumppani, joka pystyi nopealla aikataululla tuottamaan tällaisia muuttopalveluita. Meillä oli kaksi vanhempaa yksikköä Kuopiossa ja oli tarve ottaa toimitilat toiseen käyttöön, siirtää kalusteet uusiin ja samalla kiinteistöistä jäi myös irtainta välivarastointiin.

Vetrea vaatii kuljetuksilta eritystä huolellisuutta

Koska Vetrean asiakkaina on ikäihmisiä ja liikuntarajoitteisia, heidän koko infransa vaatii erityistä huolellisuutta niin tilojen kuin kalusteidenkin hallinnoinnissa. Se on huomioitava myös muuttaessa. Kaikki toimipisteet on suunniteltu esteettömiksi, mutta muuttomiehiä se ei välttämättä lohduta, sillä isokokoiset, huipputekniset ja raskaat potilasvuoteet eivät lähde mukaan tuosta vain.

– Sängyt saa huoneistoihin vain osissa. Ja sen jälkeen tulevat suurtalouslaitteet, pesukoneet, kuivurit ja pakastimet. Ne ovat meillä aivan muuta luokkaa kuin kotitalouskoneet. Isoja, painavia ja myös kalliimpia. Meille erityisen tärkeää on, että tavara tulee perille ehjänä ja luotettavasti.

Hyttinen on käyttänyt Muuttofirman palveluita myös yksityishenkilönä. Viime kesänä hän päätti tilata hyvien kokemusten perusteella firman avuksi omakotitalomuuttoon paikkakunnalta toiselle.

– Ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa. Kun resurssia ja taitoa riittää, meni kaikki loistavasti!