Käsi alas

Usein kysytyt kysymykset

Keräsimme kattavan vastauspatterin yleisimmin vastaan tuleviin muuttoon liittyviin kysymyksiin.

Millaisella muuttoautolla muutot toteutetaan?

Muutot toteutetaan kuhunkin muuttoon sopivan kokoisella muuttoautolla. Muuttoautomme ovat muuttoihin suunniteltuja, pehmustettuja, takalaitanostimellisia ja erilaisilla apuvälineillä/suojaamisvälineillä muuttovarusteltuja autoja.

Millaiset muuttolaatikot ovat sopivat?

Muuttolaatikoita löytyy useita eri kokoja ja eri käyttötarkoitukseen sopivia. Suosittelemme vuokraamaan muuttoihin suunniteltuja muovisia muuttolaatikoita. Ne ovat kestäviä, helppoja siirrellä, nopeuttavat muuttoa ja vähentävät jätteen määrää. Pahvisia muuttolaatikoita kannattaa käyttää erityisesti silloin, kun suunnittelet säilyttäväsi tavaroita pitempään esimerkiksi varastossa tai muuttaminen tapahtuu sellaiseen kohteeseen, josta vuokrattujen muovisten muuttolaatikoiden noutaminen ja/tai palauttaminen on myöhemmin hankalaa. Suosi oikeita muuttolaatikoita, ne nopeuttavat muuttoa ja auto saadaan pakattua tehokkaasti. Banaanilaatikot, jätesäkit ja pussit rikkoontuvat helposti, ovat hankalia kantaa ja kiinnittää muuttoautoon kuljetuksen ajaksi.

Tutustu muuttolaatikoihin

Montako muuttomiestä tarvitaan?

Asiantuntijamme määrittelevät antamiesi tietojen perusteella, kuinka monta muuttomiestä kannattaa muutolle ottaa. Voit osallistua myös itse, ottaa talkooporukan tai yrityksen henkilökunnan mukaan tavaroiden siirtämiseen, mutta tästä kannattaa sopia etukäteen Muuttofirman kanssa. Pienemmät muutot menevät hyvin kahdella muuttomiehellä. Isommissa kohteissa kannattaa käyttää isompia muuttotiimejä, jotta auton lastaaminen ja purkaminen sujuu nopeammin. Muuttomiesten määrässä kannattaa huomioida kantomatkat, hissien käytettävyys ja välimatkat lähtöpisteestä määränpäähän. Kannattaa huomioida, ettei useamman muuttomiehen käyttäminen tule yleensä sen kalliimmaksi, koska itse muutto sujuu nopeammin.

Toimitetaanko muuttolaatikot vai haetaanko ne itse?

Toimitamme muuttolaatikot teille sisälle kannettuna ja noudamme ne muuton jälkeen, kun olette saaneet ne purettua. Vaihtoehtoisesti voit noutaa ja palauttaa muuttolaatikot toimipisteellemme Joensuussa ja Kuopiossa arkisin klo 08.00–17.00. Jos olet palauttamassa muuttolaatikoita Kuopion toimipisteeseen, kannattaa ilmoittaa siitä etukäteen soittamalla 010 209 8401.

Pakkaammeko asiakkaan tavarat?

Muuttofirmalta saat pakkausapua joka tilanteeseen. Tilaa pakkauspalvelu muuton tilauksen yhteydessä. Voit tilata suojausapua myös yksittäisille kalusteille.

Lue lisää pakkauspalvelusta

Pitääkö tavaroita suojata ja miten/millä?

Suosittelemme aina muutettavien kohteiden ja tavaroiden huolellista suojaamista. Muutettavissa kohteissa kannattaa aina käyttää riittävästi lattian, seinien ja nurkkien suojia sekä muutettavat tavarat suositellaan pakattavaksi asianmukaisiin muuttolaatikoihin, pehmusteisiin ja muihin suojiin vahinkojen välttämiseksi. Suomen Muuttofirma tarjoaa asiakkailleen kohteiden suojauspalveluja ja tavaroiden pakkauspalveluja ja -materiaaleja, mutta asiakas voi toteuttaa tämän myös itse. Tällöin asiakas vastaa itse riittävästä suojauksesta. Mikäli kalusteiden suojaus arveluttaa, jätä se meille! Hoidamme suojaukset muuton yhteydessä. Asianmukaisia pakkausmateriaaleja löydät myymälästämme ja ne voidaan toimittaa sinulle halutessasi hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Tutustu pakkaustarvikkeisiin

Onnistuuko pianon tai flyygelin muuttaminen?

Onnistuu, ilmoita pianosta tai flyygelistä jo muuttopalvelun tilausvaiheessa.

Tekeekö muuttohenkilöstö pesukoneiden ja kodinkoneiden sekä valaisimien irrotusta ja asennusta?

Liesien, astianpesukoneiden ja valaisimien irrotus on luvanvaraista työtä, lähin apu löytyy yleensä kiinteistöhuollosta tai pyytämällä sähkö- tai putkimies paikalle. Jos sinulla on kalusteita, jotka vaativat purkamista ja kasaamista muuton ajaksi, kannattaa niistä kertoa jo tilausvaiheessa.

Onnistuuko Muuttofirman kautta kierrätys tai vanhojen kalusteiden hävitys?

Kyllä onnistuu. Ensisijaisesti pyrimme etsimään kalusteille uusiokäyttökohteen, mutta mikäli sellaista ei löydy, kierrätämme kalusteet ympäristöystävällisesti. Jätteet kuljetetaan asianmukaisesti jätepisteisiin.

Tutustu kierrätyspalveluun

Onnistuuko muutto iltaisin ja viikonloppuisin?

Kyllä onnistuu. Suoritamme muuttoja säännöllisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin

Kuinka ajoissa muutto on varattava?

Varaa muutto heti, kun tiedät sen olevan ajankohtainen. Muuttoja voidaan toteuttaa nopeallakin aikataululla mutta yleensä kannattaa varata muutto jo useampi viikko aikaisemmin. Kuun vaihteet ovat muuttojen osalta kaikista vilkkaimpia ja niiden osalta kalenterit täyttyvät nopeiten.

Pääseekö muuttoauton kyydissä asiakaskin uuteen osoitteeseen?

Valitettavasti se ei ole mahdollista. Rajoittavia tekijöitä ovat mm. muuttomiesten määrä, koronapandemia ja vakuutusehdot.

Muuttoni aloitusajaksi on merkitty klo 12.00–15.00. Mihin aikaan miehet tulevat paikalle?

Iltapäivällä suoritettavat muutot aloitamme kolmen tunnin aloitusikkunalla. Tarkempi aloitusaika riippuu siitä, mihin aikaan miehistö vapautuu edeltävältä muutolta. Muuttomiehistö soittaa aina 30–60min ennen tuloa asiakkaalle tarkemman saapumisajan.

Mitä muutto maksaa?

Muuttaminen on hyvin valmisteltuna yllättävän edullista! Yleiset kotimuuton hinnat ovat muuttotyön osalta 200–500 €. Muutot ovat aina yksilöllisiä, ja muuton hintaan vaikuttaa useampi tekijä. Tarjouspyynnön voi lähettää nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Antamiesi tietojen pohjalta kartoitamme muuttokustannukset. Käyttämällä oikeita muuttolaatikoita muutto sujuu huomattavasti nopeammin, jolloin säästät aikaa ja rahaa. Hyvin valmisteltu muutto ja oikeiden muuttolaatikoiden käyttäminen voi nopeuttaa muuttoaikaa jopa puoleen.

Tutustu hintaesimerkkeihin

Miten muutto maksetaan?

Muutto laskutetaan muuton jälkeen, kun tiedämme tarkalleen, paljonko muuttamiseen on mennyt aikaa. Lasku voidaan lähettää sähköpostilla tai postitse.

Minulla on mennyt luottotiedot, voinko tilata muuttopalvelua?

Tarkastamme kaikkien asiakkaiden luottotiedot etukäteen. Jos sinulla on merkintä luottotiedoissa, voimme suorittaa muuton etukäteismaksua vastaan.

Tarvitsenko muuttoa varten erillisen vakuutuksen?

Muutettavan omaisuuden riittävä vakuuttamisvelvollisuus on aina asiakkaalla. Varmista koti- tai yritysvakuutuksesi turva myös muuton ajaksi, tai ota tarvittaessa erillinen kertakuljetusvakuutus. Arvokkaat tavarat kuten esim. flyygeli, piano tai arvotaulut kannattaa yleensä vakuuttaa erikseen. Suomen Muuttofirmalla on voimassa lakisääteiset ja muut palvelun tuottamisen kannalta tarpeelliset vakuutukset. Kannattaa huomioida, että Suomen Muuttofirman korvausvastuu ja vakuutukset kattavat vain Muuttofirman omalle henkilökunnalle aiheutuneet tapaturmat ja heidän aiheuttamat vahinkotapahtumat, jotka perustuvat tiekuljetussopimuslakiin. Tiekuljetuslainmukainen vastuu on erittäin rajattu ja korvaukset yleensä erittäin pieniä, koska kuljetusyhtiöllä ei ole yleensä mahdollisuutta arvioida jokaisen tavaran arvoa eikä riittävää pakkaamista/suojaamista, joka kestäisi kuljetuksen. Turvaa arvotavarasi aina riittävällä vakuutusturvalla.

Lue lisää vakuutuksesta

Muutollani sattui vahinko, miten teen vahinkoilmoituksen?

Jos huomaat muuton aikana jonkin menneen rikki, kannattaa se käydä läpi paikalla olevien muuttomiesten kanssa, jotka kirjaavat vahingon ylös. Kaikkia vahinkoja ei välttämättä huomaa muuton yhteydessä, kun tavarat on pakattu laatikoihin tai muuten suojattu. Ota valokuvia tapahtuneesta ja ilmoita siitä meille sähköpostitse mahdollisimman pian muutot @ muuttofirma.fi. Vahinkokäsittelijämme on sinuun pikimmiten yhteydessä ja neuvoo, kuinka kannattaa toimia.