Käsi alas

Ohjeet kotimuuttajalle

Pienellä etukäteisellä suunnittelulla ja valmistelulla säästät aikaa, vaivaa ja rahaa. Huomioithan, että vastuu tavaroiden pakkaamisesta ja suojaamisesta sekä muuton riittävästä vakuuttamisesta on aina asiakkaalla, ellei toisin ole sovittu. Muutto-ohjeet kannattaa luetuttaa koko muuttavalla porukalla.

Muuttofirma: ohjeet kotimuuttajalle. Kaksi naista pakkaa tekstiilejä.
Muuttolaatikko, piirretty.

Muuttolaatikot ja -tarvikkeet

Varaa hyvissä ajoin riittävä määrä muuttolaatikoita ja -tarvikkeita. Yleisenä sääntönä suosittelemme, että varaat 1 muuttolaatikon asuntoneliömetriä kohden. Valitse tarkoitukseen parhaiten sopivat muuttolaatikot eri tavaroille. Käyttämällä muuttoon erityisesti suunniteltuja muuttolaatikoita, muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja tilat hyödynnetään tehokkaasti, jolloin säästät aikaa ja rahaa.

Vuokrattavien muovisten muuttolaatikoiden käyttäminen muutoissa on ekologista, eikä turhaa jätettä synny. Muovisia muuttolaatikoita pakatessasi huomioi, ettet pakkaa niitä liian täyteen. Täytä laatikko vain sen kantokahva-aukkoon asti. Pinoa pakattuja laatikoita korkeintaan 4 kpl päällekkäin.

Muuttofirman erikoisvahvat pahviset muuttolaatikot ovat lähes kaksi kertaa normaalia pahvilaatikkoa paksumpia ja niissä on tuplapohja. Ne on suunniteltu kestämään painavienkin tavaroiden siirtämistä, ne suojaavat hyvin sisällä olevia tavaroita ulkoisilta kolhuilta ja kestävät pinoamista. Pahvisia laatikoita kannattaa käyttää erityisesti silloin, jos suunnittelet säilyttäväsi tavaroita pitempään esimerkiksi varastossa. Laatikoita löytyy useampaa eri kokoa ja ne ovat helppoja kasata. Kun et tarvitse niitä enää, ne kannattaa purkaa ja laittaa talteen uudelleen käyttöä varten tai kierrättää asianmukaisesti.

Merkitse muuttolaatikot

Muuttolaatikon pitkälle sivulle kannattaa merkitä Muuttofirmasta saatavilla osoitetarroilla, mitä tavaraa laatikko sisältää ja mihin huoneeseen haluat sen toimitettavan. Selkeät merkinnät laatikoissa nopeuttavat muuttoa eikä tavaroita tarvitse etsiä uudessa kodissa. Kaikki muuttoon tarvittavat tarvikkeet löydät Muuttofirman myymälästä, ja ne voidaan toimittaa sinulle hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Pakkaustarvikkeet.

Muutto-ohjeet pakkaamiseen

Pakkaa kaikki irtain tavara pöydiltä, pöytälaatikoista, kaapeista ja hyllyiltä muuttolaatikoihin. Suojaa astiat, posliinit, koriste-esineet yms. hyvin pakkauspaperilla tai kuplamuovilla ennen niiden pakkaamista muuttolaatikoihin. Taulut, peilit, yms. kannattaa suojata huolellisesti voimakuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Henkareissa oleville vaatteille on Muuttofirmasta saatavana henkarivaatelaatikoita. Tyynyt, täkit, peitot yms. pehmeät materiaalit kannattaa pakata Muuttofirmasta saataviin kantoaukollisiin isoihin pahvilaatikoihin.

Suojaa kaikki huonekalut ja pinnoiltaan arat kalusteet hyvin voimakuplakalvolla tai kuplakalvolla käsikiristekalvoa apuna käyttäen. Patjoille, sohville ja nojatuoleille on saatavina myös omia suojapusseja. Pakkaamiseen ja suojaamiseen löydät havainnollisia ohjeita myös YouTube -sivuiltamme.

Tarvittaessa saat meiltä apua pakkaamiseen ja suojaamiseen. Voimme hoitaa koko muuton avaimet käteen – palveluna tai auttaa sinua esim. joidenkin huonekalujen suojaamisessa.

Muista myös varastot

Pakkaa myös kaikki kellarissa tai varastoissa oleva irtain tavara muuttolaatikoihin. Vältä pusseja ja nyssäköitä, suosi muuttolaatikoita. Muuttolaatikot ovat kestäviä, muuttoja varten suunniteltuja pakkauslaatikoita, joiden ansiosta muuttoauton lastaaminen käy nopeasti ja vaivattomasti. Muuttolaatikoita käyttämällä muuttoauton tilat hyödynnetään tehokkaasti ja säästetään lisäksi aikaa.

Päällimmäiseen muuttolaatikkoon ei kannata laittaa irtonaisia papereita, etteivät ne lähde lentoon tuulessa tai putoa, kun laatikkopinoa kallistetaan nokkakärryille. Mikäli joissakin laatikoissa on kookkaita, yli reunojen tulevia esineitä, jätä laatikot lattialle vierekkäin. Suojaa helposti särkyvät esineet hyvin sopivalla pakkausmateriaalilla, ja pakkaa ne tiiviisti muuttolaatikoihin. Teippaa merkintä ”SÄRKYVÄÄ” huone-/tilakohtaisen osoitteen lisäksi laatikon kumpaankin päätyyn.

Pakkaustarvikkeet.

Asunnon suojaaminen

Suojaa lattiapinnat muuton ajaksi Muuttofirmasta saatavalla lattiansuojamuovilla. Suojamuovilla saat näppärästi suojattua lattian lialta ja naarmuilta. Ovien pielet, kulkuväylien varrella olevien seinien kulmat ja mahdollisesti käytössä oleva hissi kannattaa suojata pahvilla. Voit pyytää myös muuttomiehiämme hoitamaan suojauksen puolestasi, he auttavat mielellään.

Muutossa kulkua symboloiva kuvake.

Kulku muuttokohteeseen

Varaa muuttoautolle reilusti pysäköintitilaa viimeistään edellisenä päivänä, varsinkin jos piha-alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen edesauttaa ja nopeuttaa muuton sujumista. Jos taloyhtiössäsi on hissi, kannattaa hissiin laittaa edellisenä päivänä ilmoitus muutosta, jotta muut asukkaat tietävät hissin poikkeuksellisen kovasta käytöstä kyseisenä aikana. Suunnittele uuteen asuntoosi myös pohjakartta, joka ohjaa muuttomiehiämme kantamaan laatikot ja huonekalut oikeisiin huoneisiin.

Käsi oikealle, ohjeet kotimuutto ja yritysmuutto.

Väliaikainen varasto

Jos tavaramäärä pääsee yllättämään, saat Muuttofirman Fiksuvarastolta lämmintä, vartioitua ja helppokäyttöistä lisätilaa. Muuton yhteydessä voimme kuljettaa osan tavaroistasi suoraan väliaikaiseen säilytykseen, alk. 19 e/kk. Kysy lisää muuttoasiantuntijoiltamme.

Siivous-symboli. Muuttosiivous palveluna helpottaa muuttoa.

Muuttosiivous ja kierrätys

Kun tavarat ovat onnistuneesti uudessa osoitteessa, ja sinun pitäisi ryhtyä etsimään niille paikat uudessa kodissa, ajatus palaamisesta entiseen asuntoon siivoamaan saattaa tympiä. Jos et tahdo stressata itse entisen asuntosi loppusiivouksesta, hoidamme sen puolestasi. Ammattitaitoiset yhteistyökumppanimme pistävät paikat kuntoon muuton jälkeen. Kauttamme onnistuu myös ylimääräisten tavaroiden ja roskien kierrätys.

Paperit leijuvat, kuvake.

Vakuuttaminen

Varmista kotivakuutuksesi turva myös muuton ajaksi tai ota tarvittaessa erillinen kertakuljetusvakuutus. Arvokkaat tavarat kuten esim. flyygeli, piano tai arvotaulut kannattaa yleensä vakuuttaa erikseen. Muutettavan omaisuuden riittävä vakuuttamisvelvollisuus on aina asiakkaalla. Kannattaa huomioida, että Suomen Muuttofirman korvausvastuu ja vakuutukset ovat erittäin rajatut ja kattavat vain Muuttofirman oman henkilökunnan aiheuttamat vahinkotapahtumat, jotka perustuvat tiekuljetussopimuslakiin.

Käsi oikealle, ohjeet kotimuutto ja yritysmuutto.

Muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitus onnistuu helposti netissä. Suurin osa osoitteenmuutoksista hoituvat, kun teet osoitteen muutoksen postiin ja maistraattiin (Digi- ja väestötietorekisteri).

Lisäksi sinun kannattaa muistaa ilmoittaa muutostasi tarpeen mukaan taloyhtiölle, isännöitsijälle, sähköyhtiölle, vakuutusyhtiölle, vesi- ja jätehuoltoyhtiöille sekä siirtää nettiyhteys ja lehtitilaukset.

Käsi oikealle, ohjeet kotimuutto ja yritysmuutto.

Ota yhteyttä

Jos jokin asia askarruttaa mieltäsi tai haluat lisätietoja, niin autamme sinua mielellämme ja kerromme lisää. Meidät tavoitat parhaiten puhelimitse numerosta 010 209 8400 tai sähköpostilla muutot@muuttofirma.fi.

Paperit leijuvat, kuvake.  Lataa ja tulosta kotimuutto-ohjeet.