Kädet

Muuton vakuuttaminen

Varmista riittävä vakuutusturva muuton ajaksi

Omaisuuden riittävä vakuuttamisvelvollisuus on aina asiakkaalla. Voimassa oleva kotivakuutus kattaa yleensä myös muuton aikana tapahtuneet vahingot, mutta vakuutusturva ja -ehdot kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä. Yritysasiakkaille suosittelemme aina erillisen kuljetusvakuutuksen ottamista omasta vakuutusyhtiöstä. Asiakkaan riskiksi näissä jää omavastuuosuus, jonka on sopinut vakuutusyhtiönsä kanssa.

Suomen Muuttofirmalla on voimassa lakisääteiset ja muut palvelun tuottamisen kannalta tarpeelliset vakuutukset. Kannattaa huomioida, että Suomen Muuttofirman korvausvastuu ja vakuutukset kattavat vain Muuttofirman omalle henkilökunnalle aiheutuneet tapaturmat ja heidän aiheuttamat vahinkotapahtumat, jotka perustuvat tiekuljetussopimuslakiin.

Tiekuljetuslainmukainen vastuu on erittäin rajattu ja korvaukset yleensä erittäin pieniä koska kuljetusyhtiöllä ei ole yleensä mahdollisuutta arvioida jokaisen tavaran arvoa, eikä riittävää pakkaamista/suojaamista, joka kestäisi kuljetuksen. Turvaa arvotavarasi aina riittävällä vakuutusturvalla.

Käsi oikealle, ohjeet kotimuutto ja yritysmuutto.

Esimerkki vahinkotilanteesta

Muuton aikana rikkoontuu 1000 euron arvoinen isoäidiltä saatu harvinainen perintömaljakko. Asiakas on itse suojannut ja pakannut maljakon laatikkoon, jossa se on kuljetuksen aikana rikkoontunut tärinästä. Tiekuljetusvakuutus ei korvaa kyseistä vahinkoa, koska vastuu riittävästä suojaamisesta on ollut asiakkaalla. Mikäli vastuu maljakon pakkaamisesta olisi kuljetusliikkeellä, voisi siitä hakea korvausta tiekuljetusvakuutuksesta. Mahdollinen korvaus olisi todennäköisesti noin 10 euroa. Tällä esimerkillä haluamme korostaa sinulle riittävän vakuuttamisen tärkeyttä.

Pakkaustarvikkeet.

Kalusteiden suojaaminen

Muuton huolellinen suunnittelu ja tavaroiden suojaaminen muuton ajaksi on erityisen tärkeää. Kun ostat uuden television tai huonekalun, ne toimitetaan sinulle asianmukaisesti pakattuna laatikoissa, suojattuna suojamuoveilla ja pehmusteilla. Sillä varmistetaan, että kuljetusliike saa arvoesineesi ehjänä perille. Jos tavarasi ja kalusteesi jätetään suojaamatta muuton ajaksi, on iso riski, että ne myös naarmuuntuvat tai vahingoittuvat. Kalusteita kannetaan kapeilla käytävillä, portaikoissa, kuljetetaan hisseissä ja ne sidotaan muuttoauton kyytiin. Muuton välimatkat voi olla pitkiäkin ja mitä vain voi tapahtua. Suojaamisen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

Suosittelemme aina myös asuntojen ja toimitilojen huolellista suojaamista. Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lattioiden, kulkuväylien, ovenkarmien ja hissien suojaamiseen. Suomen Muuttofirma tarjoaa pakkaus- ja suojauspalveluja sekä muuttoa varten suunniteltuja muuttolaatikoita ja pakkausmateriaaleja. Saat meiltä kaiken avaimet käteen -periaatteella tai voit tehdä ne osittain tai kokonaan itse. Kysy lisätietoja, asiantuntijamme auttavat mielellään!